Een Twitterfeed of -knop toevoegen

Twitter heeft een makkelijk te gebruiken widgetgenerator, zodat u al uw recente tweets met de bezoekers van uw site kunt delen.  Bekijk hieronder de korte video van Weebly-klant indyplush.com voor een voorbeeld van het toevoegen van een Twitterfeed aan uw eigen site, en/of scroll naar beneden om het artikel eronder te lezen.

Ga om te beginnen naar deze site:

https://twitter.com/settings/widgets

Selecteer de knop Creëer nieuwe widget in de rechterbovenhoek. Als u nog niet bent ingelogd op Twitter wordt u gevraagd om dit te doen om deze knop te kunnen zien.

Selecteer het tabblad Gebruikerstijdbalk en voer alle gevraagde informatie in.

Zorg ervoor dat het veld Gebruikersnaam overeenkomt met de gebruikersnaam van de Twitter-account die u momenteel gebruikt. Om een voor ons onduidelijke reden is het mogelijk om het veld Gebruikersnaam in Twitter te wijzigen, maar als u vervolgens een andere gebruikersnaam invoert dan die waarmee u bent aangemeld krijgt u een foutmelding met "Widget kan niet worden opgeslagen. Controleer uw invoer." Wij begrijpen eerlijk gezegd niet waarom deze mogelijkheid wordt geboden.

Desgewenst kunt u de hoogte van de feed aanpassen (de standaardwaarde van 600 is een beetje hoog), en overschakelen van het lichte thema naar een donkerder thema, mocht u dat meer bevallen.

Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Wijzigingen opslaan, of de knop Creëer nieuwe widget. Twitter geeft u een code die u moet kopiëren en plakken op uw website. Selecteer de volledige code en kopieer deze.

Ga vervolgens naar Weebly en sleep een element Code insluiten naar het gedeelte van uw site waar de widget moet worden weergegeven.

De feed moet er ongeveer als volgt uitzien:

Maar wat nu als u geen tweets ziet op uw site, maar een fout of een lege ruimte? Naast een sarcastisch "Bedankt Twitter!" richting uw computer, moet u zich ervan verzekeren dat u de volledige door Twitter opgegeven code hebt gekopieerd. Soms wordt de feed niet getoond in de editor, dus het loont de moeite om de site te publiceren en live te controleren of de feed daar wel verschijnt.