Koppelingen maken

Er zijn verschillende manieren om een link maken naar een andere site, naar een pagina op uw eigen site, naar een downloadbaar bestand of naar een e-mailadres: met een tekstlink, een link naar een afbeelding of een knop, en met een navigatielink.

Tekstlink

Lees hieronder verder, of bekijk deze korte How'd They Do That? video, voor meer informatie over het maken van tekstlinks.

Elke tekst die u invoert in een element voor Tekst of Titel kan worden omgezet in een link (of hyperlink).

Begin met het selecteren van de tekst die wilt gebruiken als link, en klik op het kettingpictogram op de werkbalk.

Hiermee wordt het dialoogvenster Koppeling geopend, waarmee u het type koppeling kunt kiezen. Door te klikken op één van de koppelingsopties zal deze worden uitgevouwen, en door opnieuw erop te klikken wordt de lijst weer ingevouwen waarna u een ander soort koppeling kunt selecteren.

U kunt:

Linken naar een website-URL/pagina op een andere site. Bijvoorbeeld naar een Wikipedia-artikel of naar een pagina met een foto van een lief hondje. U kunt er ook voor kiezen dat de link opent in een nieuw venster, zodat uw site geopend blijft in het originele tabblad en uw bezoeker gemakkelijk terug kan keren.

Koppelen naar een standaardpagina of productpagina op uw eigen site. Selecteer eenvoudigweg de gewenste pagina in het menu.

Linken naar een bestand (zoals een PDF of Word document), zodat wanneer iemand op de koppeling klikt, het bestand onmiddellijk gedownload wordt op hun computer. U kunt een bestand selecteren in het menu, of klikken op "Nieuw bestand uploaden" om op uw computer te zoeken naar het gewenste bestand.

Linken naar een e-mailadres, waardoor automatisch het externe e-mailprogramma van uw bezoeker - zoals Outlook of Apple Mail - wordt gestart, zodat zij u rechtstreeks kunnen aanschrijven. Merk op dat als de bezoeker deze programma's niet gebruikt, de link niet zal werken voor hen (dit is een probleem met webbrowsers, en heeft niets met Weebly-links te maken). Zij kunnen dan uw adres kopiëren, of een contactformulier gebruiken - als u dat hebt geïnstalleerd op uw de site.

Koppelen naar een blogbericht dat wordt weergegeven in uw lijst met berichten (en als u veel hebt geschreven kunt u ernaar zoeken).

Uw link wordt automatisch opgeslagen, dus als u klaar bent gewoon buiten het dialoogvenster klikken. Bedenk u wel dat deze link niet actief zal zijn in de editor. Door erop te klikken zult u zien waarnaar de koppeling leidt, en hebt u de mogelijkheid om deze desgewenst te wijzigen of te verwijderen. Uw link zal volledig functioneel zijn op de gepubliceerde site.

Koppeling naar een afbeelding

U kunt ook ieder Afbeeldingselement omzetten in een link. Klik op de afbeelding die u wilt gebruiken en selecteer vervolgens Koppeling uit de werkset Afbeelding.

Dit opent de opties Koppelingen, die exact gelijk zijn aan die voor Tekst.

Koppeling naar een knop

Het Knopelement maakt een handige actieknop aan die linkt naar andere sites, pagina's op uw site, bestanden en e-mailadressen (herkent u het systeem?).

Sleep een Knopelement naar uw pagina en voer iedere gewenste tekst in, hoewel de ideale lengte niet meer dan vijf of zes woorden is. Selecteer vervolgens Koppeling in de werkset, en u zult de standaard linkopties zien om uit te kiezen.

Zoals altijd moet u uw site publiceren om de koppelingen te activeren.

Navigatiekoppeling

De navigatie-balk (of het menu) is in wezen een verzameling van links, die pagina's op uw site openen. Als u in plaats daarvan één van deze pagina's aan een externe website wilt koppelen, dan kan dat ook.

Selecteer het tabblad Pagina's om uw lijst met pagina's in de zijbalk te openen. Klik op de + en selecteer Externe pagina.

Geef deze pagina een naam en voer de URL in, kies vervolgens of u wilt deze pagina in hetzelfde tabblad wordt geopend, of in een geheel nieuw tabblad.

Zoals altijd kunt u deze pagina overal plaatsen door te slepen.

Na het publiceren zijn de wijzigingen geactiveerd.