Koop uw eigen persoonlijke domeinnaam

Het kopen van uw eigen domeinnaam via Weebly is heel eenvoudig. Als u een Starter, Pro of Business plan heeft gekocht is een domein opgenomen in uw plan (1 jaar gratis). Als u een gratis account heeft of Weebly heeft aangeschaft voordat domeinen werden gebundeld met plannen, kunt u nu gemakkelijk een domein kopen!

Er is geen installatie vereist en uw site zal zichtbaar worden op uw nieuwe domeinnaam binnen enkele minuten nadat u het domein gekocht heeft en de site heeft gepubliceerd. Als u een upgrade uitvoert van een subdomein van weebly.com naar uw eigen domein, wordt verkeer naar uw oude gratis subdomein automatisch doorgestuurd naar uw nieuwe domein.

Om uw eigen domein te kopen, gaat u naar Instellingen en klik op wijzigen naast het adres van uw site.

Vervolgens selecteert u de tweede optie en voert u de domeinnaam in die u wenst te registreren.

U kunt kiezen voor een .com, .net of .org domein, evenals voor twaalf andere domeinen die verschillende landen vertegenwoordigen (zoals .co.uk, .de of .fr). De .com en .net domeinen worden meestal gebruikt voor persoonlijke sites en bedrijven, terwijl .org domeinen vaak voor non-profit organisaties gebruikt worden. De domeinen van een bepaald land zijn in wezen de ".com" van het land dat zij vertegenwoordigen.

Als het gewenste domein beschikbaar is, ziet u het woord Beschikbaar aan de rechterkant van het domein.  Als het domein niet beschikbaar is, dan ziet u Niet beschikbaar - indien dit gebeurt, kunt u proberen over te schakelen naar .net (of een andere optie) of u geeft een andere domeinnaam op totdat u er een vindt die beschikbaar is.

Wanneer u er klaar voor bent om het domein te kopen klikt u op Doorgaan en u wordt verder geleid. Als uw aankoop voltooid is, moet uw site ook gepubliceerd zijn voordat de nieuwe domeinnaam werkt.