Afbeeldingen toevoegen aan een site

Er zijn vier manieren om afbeeldingen toe te voegen aan uw pagina's: Afbeeldingselementen,diashow elementen, galerij elementen, en via headers of achtergronden. De meest gebruikte hiervan is het afbeeldingselement, dus zullen we daar onze aandacht op richten in dit artikel.

Bekijk Hoe doen ze dat? om afbeeldingen toe te voegen of lees het volgende artikel.

Sleep het afbeeldingselement naar een pagina. Klik op het element om het dialoogvenster te openen.

Er zijn verschillende manieren om een foto toe te voegen. De meest directe manier is het uploaden van een afbeelding vanaf uw eigen computer, door een afbeelding van het bureaublad naar het venster te slepen of te klikken op de groene "Een foto uploaden" knop en het bestand te selecteren.

Het formaat van een afbeelding na upload zal variëren, maar het is mogelijk een ander formaat dan u zou willen en vaak over de gehele breedte van de site.

U kunt dit echter wijzigen; als u de muis over de afbeelding beweegt verschijnt een blauw vakje in de rechter benedenhoek, waarop u kunt klikken en vervolgens slepen om de grootte van de afbeelding aan te passen.

Als u op de foto klikt opent u ook een dialoogvenster voor instellingen dat u kunt gebruiken om meer wijzigingen aan te brengen.

Belangrijke besturingselementen:

• Link: Deze optie maakt van de afbeelding een link. Wij behandelen links verderop in deze handleiding.
  • Lightbox: Als u deze optie inschakelt dan wordt een grotere versie van de afbeelding op uw site getoond aan elke bezoeker die op de afbeelding klikt.
  • Ruimte: Maakt kleine aanpassingen in de hoeveelheid witruimte rond de afbeelding.
  • Bijschrift: U kunt een beknopt bijschrift onder de foto toevoegen.
  • Geavanceerd: U kunt de rand rond de afbeelding aanpassen (of uit/aan zetten).

En de knop Afbeelding bewerken opent een eenvoudige foto-editor, waar u eenvoudige effecten kunt toevoegen, en de afbeelding draaien of bijsnijden.

Als u wijzigingen heeft gemaakt klikt u daarna op OK. Als u de veranderingen niet goed vindt kunt u nog een keer op Bijsnijden drukken om verder aan te passen of op de grijze knop Annuleren drukken om de editor te verlaten.

U kunt ook een afbeelding rechtstreeks toevoegen aan een tekstelement en de tekst rondom de afbeelding laten doorlopen. Dit kunt u doen door een afbeeldingselement naar een bestaand tekstelement te slepen.

Vervolgens uploadt u een afbeelding zoals hierboven beschreven. U zult waarschijnlijk het formaat van grotere afbeeldingen aan moeten passen met behulp van het blauwe besturingselement voor slepen in de hoek van de afbeelding. U heeft de beschikking over dezelfde instellingen als voor een standalone afbeeldingselement, zoals bijschrift en ruimte, en uitlijning wisselen van links naar rechts.