Pagina's en navigatie aanmaken

Als een mol een website zou bouwen, zou die website waarschijnlijk alleen bestaan uit een donkere, lege pagina. Maar de meeste van ons die Weebly gebruiken zijn geen mollen, en daarom gebruiken we veel pagina's voor onze sites.

En het mooie is dat u zoveel pagina's kunt maken als u nodig hebt, gewoon door het bezoeken van het toepasselijke genaamde tabblad Pagina's. Hierdoor verschijnt een lijst Pagina's in de zijbalk. Om te leren hoe u deze sectie Pagina's kunt gebruiken, bekijkt u de korte video How'd They Do That? hieronder, en/of lees de gids die erop volgt.

Klik op de + om een nieuwe pagina te maken.

Er zijn een aantal verschillende paginaopties, maar Standaardpagina is degene die u verreweg het meeste zult gebruiken, dus daar zullen we hier naar kijken.

Door de optie Standaardpagina te selecteren zal een nieuwe pagina toegevoegd worden, en wordt u gevraagd hiervoor een naam te geven. Tevens krijgt u een paar opties voor het uiterlijk en de functie van de pagina. Deze pagina wordt ook automatisch getoond terwijl u aan het werk bent.

Als u nu op Opslaan drukt verschijnt deze pagina in de lijst met uw pagina's.

Het toevoegen van meer standaardpagina's is een kwestie van op de knop Toevoegen te klikken, en opnieuw te kiezen voor Standaardpagina (herhaal dit zoveel als nodig is).

Terwijl u pagina's toevoegt en een naam geeft, worden deze automatisch onderdeel van de navigatiebalk van uw site.

U kunt de volgorde van de pagina's wijzigen door erop te klikken en ze omhoog en omlaag te slepen op de lijst Pagina's. De pagina bovenaan de lijst zal uw homepage worden (hoewel u deze iedere gewenste naam kunt geven).

Het wijzigen van de volgorde van de pagina's op de lijst verandert ook de volgorde waarin ze worden weergegeven in de navigatie.

Het is ook mogelijk om subpagina's van andere pagina's te maken. U doet dit door een pagina (of pagina's) onder en rechts van een andere pagina te slepen.

Het navigatiemenu toont uw belangrijkste pagina's, en wanneer u de muisaanwijzer hierover houdt verschijnen uw subpagina's in een vervolgkeuzemenu eronder. Uw hoofdmenu-item kan ofwel een functionele link naar een pagina zijn, of een niet-klikbaar navigatiemenu. Om het niet-klikbaar te maken, vinkt u het keuzevak "Navigatiemenu aanmaken" aan voor die pagina op het tabblad Pagina's.

Om de inhoud van een pagina te bewerken klikt u op de bijbehorende link in het navigatiemenu, of klik op het tabblad Pagina's, kies vervolgens de pagina uit de lijst in de zijbalk, en deze wordt direct ernaast geopend in de Editor.