Filmpjes van YouTube, Vimeo, e.a. op uw site insluiten

Filmpjes toevoegen aan uw site kunt u op verschillende manieren. Een eerste optie bestaat erin om het filmpje direct, met behulp van ons HD-Video-element, op te laden. Dat kan enkel als u een Pro- of zakelijke gebruiker bent.

U kunt YouTube, Vimeo en andere aanbieders van video's ook op twee andere manieren delen.

Bekijk de video Hoe kregen ze dat voor mekaar? of lees het artikel dat erop volgt.

YouTube-element

Met ons element YouTube-video kunt u video's delen van, eh, wat was het ook weer? Oh ja, YouTube! Dit element vindt u binnen het onderdeel Media van Elementen.

Het is een van twee opties die u heeft om een YouTube-video aan uw site toe te voegen. De tweede (en flexibelere) manier maakt gebruik van ons element Code insluiten, dat we hier in detail bespreken.

Sleep het element naar een pagina en klik erop om toegang te krijgen tot het gereedschap. In het aangegeven veld voert u de directe link naar de YouTube-video in.

Om die directe link te vinden, klikt u op de knop Delen onder de YouTube-video. U kunt de link van hieruit kopiëren en plakken.  Opgelet, dit is de enige correcte link, zorg er dus voor dat u zeker de link gebruikt die u hier vindt.

Als u de link heeft toegevoegd, zou de video binnen de minuut op uw pagina moeten verschijnen. Is dat niet het geval, dan gebruikt u niet de directe link—controleer steeds of u wel de correcte link gebruikt, via de weg zoals hierboven beschreven.

Eens de link geplaatst, kunt u de grootte van de videospeler bepalen door gebruik te maken van de geavanceerde opties in de werkset van het YouTube-element.

Voldoet dit element niet aan uw wensen, dan kunt u ook gebruikmaken van het element Code insluiten om filmpjes van YouTube te integreren. Hoe doet u dat?

Filmpjes van YouTube, Vimeo, etc. insluiten

Onze Pro-elementen zijn niet de enige manier om Video en Audio aan uw site toe te voegen. U kunt multimedia-inhoud van Vimeo.com, Blip.tv, Ustream.com (en veel andere providers) ook toevoegen met behulp van ons Code insluiten-element.

De korte video Hoe kregen ze dat voor mekaar? hieronder laat zien hoe u het Code insluiten-element kunt gebruiken om snel een YouTube-video aan uw site toe te voegen.

Sleep het element eerst naar de pagina.

Zoek vervolgens naar de insluitcode voor hetgeen u wilt toevoegen aan de site. U kunt deze doorgaans vinden via de knoppen insluiten of delen, op of in de buurt van de inhoud die u wilt delen. In Vimeo vindt u de knop Delen rechts van de video.

Heeft u de insluitcode gevonden, klik dan binnen het element Code insluiten, selecteer vervolgens Aangepaste HTML bewerken en plak de insluitcode in plaats daarvan. Wanneer u buiten het element klikt, zou uw inhoud hier moeten verschijnen.

Helemaal klaar!