Kan ik een domein gebruiken dat ik ergens anders heb aangeschaft?

Als u een domein dat niet bij Weebly is aangeschaft wilt gebruiken voor uw Weebly-site, bent u van harte welkom om dat te doen (zolang u een betalend abonnee bent met een Starter-, Pro- of Businessabonnement). U hoeft enkel een paar gegevens bij uw domeinhost te wijzigen.

Voor het koppelen van een externe domein aan uw site is het nodig om de DNS-gegevens van uw domein zo te wijzen dat ze naar een van onze IP-adressen verwijzen.  Dat ziet er ongeveer zo uit:

Picture

Lijkt dit ingewikkeld? In dat geval raden wij u stellig aan om uw domeinregistrar/-host te vragen het domein voor u hiernaar te laten verwijzen. De benodigde veranderingen zijn dagelijkse kost voor uw domeinhost, dus deze zal geen probleem hebben met het doorvoeren van de wijzigingen. We hebben zelfs een e-mail voor u geschreven die u hen toe kunt zenden:

Ik heb mijn website met Weebly gebouwd, en moet mijn domein laten verwijzen naar hun servers.  Kunt u dit zo instellen, of mij instructies geven voor het doorvoeren van deze veranderingen?  Ik moet mijn A-Records wijzigen voor zowel "www" als mijn hoofddomein. Dat is een record voor www.mijndomein.com verwijzend naar 199.34.228.59. En een record voor mijndomein.com, dat ook verwijst naar 199.34.228.59.

Als u meer informatie over deze veranderingen nodig hebt, raadpleeg dan:

http://hc.weebly.com/hc/admin/articles/201740103

Merk op dat ik u graag wil aanhouden als mijn domeinregistrar.  Ik vraag niet om een overdracht, en heb geen nieuwe naamservers voor u.

Bedankt!

Zodra uw host de veranderingen heeft ingevoerd, kan het maximaal 48 uur duren voordat hun servers volledig zijn bijgewerkt (hoewel het zelden meer dan twee uur duurt). Het domein zal actief zijn tot hun updates voltooid zijn.

Als u deze wijzigingen zelf wilt doorvoeren, dan staat het u vrij om verder te gaan.

Onze IP-adressen zijn 199.34.228.55, 199.34.228.56, 199.34.228.57, 199.34.228.58 en 199.34.228.59; u kunt hier zelf een keuze uit maken. Zij functioneren allen op dezelfde manier en werken allemaal goed. Vindt u dit toch wat ingewikkeld, gebruik dan het IP-adres 199.34.228.59. Het zal uiteindelijk niet uitmaken.

Picture

Wanneer u een domein hiernaartoe wijst om te gebruiken met uw site, werkt u met drie verschillende stukken informatie:

• De hostnaam (d.w.z. de www en * records)
  • Het adres waarnaartoe de hostnaam verwijst (dat wil zeggen ons 199.34.228.59 IP-adres, dat is een van de vele adressen die u kunt gebruiken)
  • Het record-type (d.w.z. het type record is een "A"-record).  U kunt andere typen selecteren, maar het beste is om altijd A-Record gebruiken.

Dit is allemaal vrij ongecompliceerd.  Waar het ingewikkeld wordt, is dat elk van de tientallen registrars hun eigen interface heeft, en hun eigen manier om zaken te labelen. Hoe dan ook, u moet het gebied van de account van uw registrar vinden waar ofwel de DNS beheerd wordt, of de Zonebestanden bewerkt worden.

U kunt het niet vinden?  Stuur een e-mail naar de website van uw registrar met behulp van de e-mailsjabloon hierboven.  We kunnen u niet helpen het te vinden, omdat wij geen toegang tot uw domeinhost hebben.

Gevonden?  Goed, dan gaan we door! U zou een interface moeten zien die er ongeveer als volgt uitziet:

Picture

Het enige wat u hoeft (of zou hoeven) te doen, is het gebied dat A-records bevat te wijzigen. Deze sectie bevat ook vaak de zogenaamde CNAME-records, dus kijk hiernaar uit als u de A-records niet kunt vinden.

Picture

U hoeft er enkel voor te zorgen dat ieder "www" en "*"-record een A-record is, en verwijst naar 199.34.228.55, 199.34.228.56, 199.34.228.57,199.34.228.58, of 199.34.228.59.

Houd er rekening mee dat uw registrar misschien niet twee instellingen voor www en * gebruikt.  Wellicht schrijven zij dat als www.uwdomein.com en uwdomein.com.  Als dit het geval is, voer dan www.uwdomein.com en uwdomein.com in, in de hostnaam-velden (waarbij u "uwdomein" vervangt door uw werkelijke domeinnaam).

Zorg ervoor dat u het domein toewijst aan uw site met onze editor, zodra u de wijzigingen hebt aangebracht.

Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren aleer de servers van uw registrar een dergelijke wijziging hebben verwerkt.  Het duurt meestal niet meer dan een paar uur, maar het is goed dit te onthouden. Wanneer u een domein hier aanwijst doen wij daar niets mee (het is ofwel correct aangewezen en het werkt, of het is niet juist aangewezen en het werkt niet), dus we kunnen het proces niet versnellen.

En het kan nooit kwaad om uw registrar om hulp te vragen.  Uw registrar krijgt dagelijks vergelijkbare verzoeken van andere webhosts.  Zij kunnen deze verandering waarschijnlijk met hun ogen dicht implementeren.