Start een blog

In de veelbekeken serie Murder, She Wrote schrijft Jessica Fletcher overdag mysteries, lost ze 's nachts op en slaapt tussendoor als een roosje. Want niemand kan een mysterie oplossen, laat staan een ingewikkeld complot bedenken, zonder acht uren goede slaap.

Als u uw innerlijke Jessica tot leven wilt brengen, is dit de plek om te beginnen. Uw site heeft niet per se een blog nodig, maar het is wel een goede manier om interactiviteit en SEO te verbeteren, uw merk te definiëren, of een persoonlijke touch toe te voegen.

Kijk om te beginnen naar Hoe kregen ze dat voor mekaar? of lees het artikel dat volgt.

Om een blog aan te maken, gaat u naar het tabblad Pagina's om de lijst met uw pagina's in de zijbalk te openen. Klik hier op + en kies voor Blogpagina.

Hiermee voegt u de blog toe aan uw paginalijst. Nu kunt u de blog benoemen, tenzij u de naam "Blog" wilt behouden.

Uw nieuwe blog is standaard voorzien van een zijbalk met default inhoud die u makkelijk kunt veranderen. U vindt hier ook de optie om een nieuw bericht toe te voegen.

Maak gebruik van de knop Nieuw Bericht als u een nieuw bericht wilt posten.

Uw blogbericht bestaat uit een titelveld en een veld voor de inhoud. De titel kunt u vergelijken met de kop van een krantenartikel, en houdt u best zo kort mogelijk.

Op dezelfde manier waarmee u inhoud toevoegt aan een gewone pagina, kunt u ook aan uw bericht inhoud toevoegen. Sleep elementen naar het bericht, en bewerk ze om inhoud toe te voegen.

Zodra uw inhoud is toegevoegd, kunt u kiezen uit een reeks opties voor uw bericht. Klik op Opties voor Bericht.

Klik op Categorieën Toevoegen als u tags aan uw bericht wilt koppelen. Deze getagde categorieën verschijnen in de zijbalk, waardoor het voor uw blogbezoekers makkelijker wordt om berichten over bepaalde onderwerpen te vinden. U kunt categorieën geheel zelf benoemen, of ze helemaal niet gebruiken. Als u ze wél gebruikt, raden we u aan om het aantal verschillende categorieën op uw ganse blog te beperken tot maximaal twaalf.

Wanneer u klaar bent, publiceert u het bericht op uw live site (waardoor het direct zichtbaar wordt voor bezoekers) of klikt u op Opslaan om een Ontwerp te creëren dat u nog kunt bewerken en later publiceren.

De Ontwerp-knop verschijnt aan de onderkant van de pagina zodra u een Ontwerp opslaat. U hoeft enkel op uw bericht te klikken binnen dit ontwerpveld om het verder te kunnen bewerken, opnieuw op te slaan of te publiceren.

Elk nieuw gepubliceerd bericht zal helemaal bovenaan de pagina verschijnen, waardoor oudere berichten naar beneden verschuiven. U kunt kiezen hoeveel berichten u tegelijk (tussen 1 en 25) wilt weergeven op een pagina, door te klikken op de knop Bloginstellingen onderaan de pagina. Zodra u meer dan het gekozen aantal berichten op uw blog heeft, wordt er onderaan de pagina automatisch een link toegevoegd. Op die manier kunnen mensen uw eerdere berichten bekijken en lezen.