Een "Vind ik leuk"-knop van Facebook toevoegen aan uw site

Het toevoegen van een Facebook "Vind ik leuk"-knop aan uw site is een geweldige manier om het gemakkelijk te maken voor bezoekers van uw site om uw zakelijke/fanpagina op Facebook te volgen of met hun vrienden te delen.

Lees verder voor meer informatie, of bekijk de video How'd They Do That? hieronder.

Ga om te beginnen naar het volgende adres:

http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like

Op deze pagina vindt u een formulier voor het instellen van uw "Vind ik leuk"-knop.

De eerste stap is het invoeren van het adres waarvan u hoopt dat de lezers het leuk vinden. Als u dit veld leeg laat, zullen de mensen die op de "Vind ik leuk"-knop klikken helemaal niets leuk vinden. Natuurlijk zou dat een commentaar op de vermeende oppervlakkigheid van de hedendaagse consumptiemaatschappij kunnen zijn, maar het kan ook een vergissing zijn. Laten we het maar op een vergissing houden.

Als u een Facebook fanpagina heeft, en er de voorkeur aan geeft dat bezoekers die pagina leuk vinden in plaats van uw site (en zoals in de video hierboven aangegeven, is het beter om mensen uw fanpagina leuk te laten vinden dan uw site), voer dan het adres van die pagina in.

De FB fanpagina voor Weebly-klant Benk die wordt gebruikt als voorbeeld in onze video, is te vinden op https://www.facebook.com/benkartist. Doordat hij het adres van zijn eigen fanpagina heeft ingevoerd, is hij ervan verzekerd dat alle bezoekers die zijn site leuk vinden zijn fanpagina volgen en al zijn updates zien. Als u een fanpagina heeft zult u waarschijnlijk hetzelfde willen doen.

Stel de breedte van de knop in. 200 pixels is meestal een goede keuze hiervoor.

Selecteer de opmaak/uiterlijk van de knop. Wij zijn fans van de knop Tellen.

Laat het Soort actie ingesteld op Vind ik leuk, en schakel vervolgens de knop Delen uit door het vinkje voor de optie "Knop Delen bijvoegen" uit te schakelen.

Klik vervolgend op Geef code. Hier krijgt u twee afzonderlijke stukjes code, die moeten worden geplaatst in twee verschillende gebieden van uw site.

Het eerste fragment moet worden geplaatst in de koptekst van uw site. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eenvoudig om te doen. Begin met het kopiëren van deze eerste set met code van Facebook.

Ga vervolgens vanuit de Weebly-editor naar Instellingen > SEO, en plak deze code in het vak Koptekst dat u daar ziet. Wellicht moet u iets naar beneden scrollen voordat u dit vak Koptekst ziet.

Hierna kunt u de daadwerkelijke "Vind ik leuk"-knop van Facebook waar u maar wilt op uw site plaatsen. Begin door terug te gaan naar Facebook en het tweede codefragment te kopiëren.

Om de knop aan uw site toe te voegen, kies een pagina (of pagina's) waar u de "Vind ik leuk"-knop wilt plaatsen, en sleep vervolgens een element Code insluiten naar die pagina (of pagina's). Klik op Aangepaste HTML bewerken, en plak deze code in het element.

Zodra u buiten het element klik verschijnt uw FB "Vind ik leuk"-knop, en zodra u uw site publiceert is deze knop beschikbaar voor al uw bezoekers.