Gebruik Disqus Reacties op uw blog

Iedereen heeft een mening en deelt die ook graag (vooral via het net). Op internet vindt u meer meningen dan er katten zijn, en dat wil wel wat zeggen.

Als u uw bezoekers wilt toelaten om op verschillende manieren op uw blogberichten te reageren, probeer dan zeker Disqus Reacties (beschikbaar via Disqus.com) uit.

In deze korte gids leert u hoe u hiermee aan de slag gaat.

Om Disqus Reacties in te stellen, klikt u op de Bloginstellingen-knop onderaan uw blog, of u gaat naar het Instellingen-tabblad waar u vervolgens Blog selecteert. Scroll omlaag naar de sectie Reacties, selecteer het menu Reactiesysteem en kies hier voor de optie "Disqus".

Het enige wat u nodig heeft om aan de slag te gaan, is een "Disqus Shortname" voor uw blog. Die maakt u aan in uw Disqus.com-account, door in uw instellingen (onder het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek) de optie "Voeg Disqus toe aan site" te selecteren.

Klik vervolgens op Begin met behulp van Engage.

Op deze pagina ziet u de optie Kies uw unieke Disqus-url. Die url is identiek aan de "shortname" die wij in uw instellingen moeten terugvinden. U kunt hier om het even wat opgeven, zonder enige gevolgen voor uw site.

Zodra u de naam van uw site en de url heeft ingevoerd en een categorie heeft gekozen, klikt u op Inschrijving voltooien.

Er wordt vervolgens een pagina geopend met de naam "Kies uw Platform". Die mag u evenwel negeren, aangezien Weebly—in tegenstelling tot de andere diensten die u op deze pagina vindt—de installatie automatisch voor u regelt. U neemt gewoon de verkorte naam die u hierboven heeft gecreëerd en plakt deze in het shortname-veld in uw Weebly Bloginstellingen.

Sla nu uw wijzigingen op en publiceer uw site om met Disqus Reacties te beginnen werken! Alle reacties die via Disqus worden ingevoerd, zullen (uiteraard) op uw blog verschijnen, maar moeten eerst gemodereerd worden via uw Disqus-account.