Een Favicon aan uw site toevoegen

Is uw oog ooit gevallen op een kleine afbeelding op het tabblad van uw browser, tijdens een bezoek aan een site? Dat is een favicon. Door er een toe te voegen aan uw site kunt u uw logo op eenvoudige wijze beter laten opvallen voor bezoekers, en uw link eruit laten springen in een lijst met bladwijzers.

Als uw site is bijgewerkt naar een van onze betaalde abonnementen, kunt u dit heel gemakkelijk doen.

Bekijk de korte video How'd They Do That? hieronder om te leren hoe u een favicon toe kunt voegen aan uw eigen site, of lees het artikel dat erop volgt.

De optie voor het uploaden van een favicon voor uw site vindt u onder de sectie Algemeen bij Instellingen.

Klik op uploaden om op uw computer te zoeken naar een afbeelding die u als favicon wilt gebruiken. Houd rekening met het volgende:

• De afbeelding moet vierkant zijn. Een rechthoekige afbeelding kan niet worden geüpload.
  • De afbeelding moet worden opgeslagen als een .jpg, .png of .ico bestand.
  • De ideale grootte voor de afbeelding is 64 x 64 pixels, maar groter of kleiner kan ook (een goede vuistregel is niet kleiner dan 16 x 16, en niet groter dan 100 x 100 - binnen deze grenzen zal uw favicon er geweldig uitzien).

Als de upload succesvol is, ziet u de favicon op uw pagina Instellingen.

Vervolgens moet u publiceren zodat de favicon live op uw site te zien is, al bestaat er een goede kans dat deze niet meteen verschijnt in uw eigen browser direct na het publiceren. Dit is omdat favicons zijn zeer goed worden bewaard in uw browser's cachegeheugen. Het publiceren van uw site werkt dat geheugen niet onmiddellijk bij.

Het goede nieuws is dat nieuwe bezoekers van uw site uw favicon zullen zien, net als iedereen die uw site bezoekt met een browser die ze niet bij een eerder bezoek hebben gebruikt.

U ziet uw nieuwe favicon nog altijd niet? Probeer uw site te bekijken met een browser die u normaal niet gebruikt - waarschijnlijk zult u uw nieuwe favicon dan zien, maar het kan nog even duren voor de cache van uw favoriete browser is bijgewerkt.