Beschrijvingen en trefwoorden

U wilt de zoekmachinepositie van uw website verbeteren? Begin dan met de eenvoudige stap van het invoeren van de informatie voor Beschrijving en Trefwoorden, zowel voor de site in haar geheel als voor de individuele pagina's van uw website.

Beschrijving en Trefwoorden voor uw gehele site kunnen worden gevonden onder instellingen > SEO.

Beschrijving en Trefwoorden voor iedere individuele pagina kunnen worden gevonden onder Pagina's > Pagina's bewerken > Geavanceerd. De geavanceerde instellingen zijn toegankelijk via het tabblad Pagina's, die de lijst Pagina's in de zijbalk opent. Klik vervolgens op de individuele pagina.

Het is zeer raadzaam om deze velden voor alle pagina's in te vullen, behalve voor uw homepagina. De velden voor de homepagina moeten leeg worden gelaten, omdat het het beste is dat deze pagina wordt ingesteld met uw SEO-instellingen op site-niveau.

Beide velden helpen zoekmachines bij het correct categoriseren van uw site, maar het veld Beschrijving is het belangrijkste, omdat dat daadwerkelijk wordt weergegeven door zoekmachines als de beschrijving van uw site in hun resultaten.

De Beschrijving van uw site moet twee tot drie zinnen lang zijn, en een redelijk gedetailleerde beschrijving van uw site bieden. Bent u een bloemist in Veldhoven? Dan schrijft u zoiets als:

Bloemen en Zo is een professionele bloemist in Veldhoven met 25 jaar ervaring in het opfleuren van verjaardagen en andere feestelijke aangelegenheden. Wij verkopen rozen, lelies, orchideeën, tulpen en elke andere bloem die groeit op onze aardbol.

Deze voorbeeldbeschrijving laat bezoekers precies weten waar het bedrijf in handelt, waar het is gelegen (waardoor deze site vaker zal verschijnen in de lokale zoekopdrachten), noemt wat bloemsoorten waarnaar mensen op zoek kunnen zijn, en toont daarbij karakter.

Paginabeschrijvingen werken op precies dezelfde manier, behalve dat deze gespecificeerd moeten zijn naar de bijbehorende pagina.

Gebruik voor het veld Trefwoorden ongeveer 10 tot 30 woorden die overeenkomen met uw inhoud en de verschillende soorten mogelijke zoekopdrachten die opgegeven kunnen worden. De denkbeeldige bloemist van hierboven wil misschien een lijst van trefwoorden zoals bloemen, bloemist, Veldhoven, Noord-Brabant, verjaardagen, jubilea, bruiloften, feliciteren, rozen, lelies, orchideeën, tulpen voor hun site-instellingen.

En de woordselectie kan natuurlijk nog specifieker bij het invullen van de velden voor afzonderlijke pagina's met betrekking tot bepaalde bloemen, feestdagen, mensen, enz.

Trefwoorden zijn uiteindelijk alleen van nut voor zoekmachines als deze woorden ook daadwerkelijk verspreid over uw site gebruikt worden. Zo niet, dan meent Google (en andere zoekmachines) dat u probeert het systeem te manipuleren met behulp van trefwoorden die irrelevant voor uw site zijn, en zal deze woorden negeren.

Onthoud dat u uw site moet publiceren nadat u Beschrijvingen en Trefwoorden hebt toegevoegd, omdat wijzigingen pas live op uw site zichtbaar worden nadat u op de knop Publiceren heeft geklikt.

Houd in gedachten dat het een paar weken kan duren voordat de resultaten van uw inspanningen zichtbaar worden.

Voor meer informatie over SEO, lees ons artikel Basisbeginselen voor het verbeteren van uw zoekmachinepositie.