Skapa länkar

Det finns flera sätt att skapa en länk till en annan webbplats, en sida på din egen webbplats, en nedladdningsbar fil eller en e-postadress: en textlänk, bildlänk, knapplänk och navigeringsslänk.

Textlänk

Läs vidare nedan eller titta på denna korta video Hur gör man det där? för att lära dig hur man skapar textlänkar.

All text du fyller i ett text eller titel element kan förvandlas till en länk (eller hyperlänk).

Först markerar du texten du vill länka, sedan klickar du på ikonen "kedjelänk" i verktygsfältet för textformatering.

Detta öppnar länkdialogrutan där du kan välja den typ av länk du vill skapa. När du klickar på något av länkalternativen expanderar det och när du klickar på alternativet igen faller listan ihop för att välja en annan typ av länk.

Du kan:

Länka till en webbplats url / sida på en annan webbplats. Exempelvis en artikel på Wikipedia eller en sida som visar en bild på en söt valp. Du kan också välja att länken öppnas i ett nytt fönster så att din webbplats är öppen i originalfliken för att dina besökare ska lätt kunna ta sig tillbaka till den.

Länka till en standardsida eller produktsida på din egen webbplats. Välj bara den sida du vill nå från menyn.

Länka till en fil (som en PDF eller Word Doc) så att om någon klickar på länken laddas filen omedelbart ner till deras dator. Du kan välja en fil från menyn eller klicka på "Ladda upp ny" för att söka igenom datorn efter filen du vill ha.

Länka till en e-postadress som automatiskt öppnar besökarens externa e-postprogram som Outlook eller Apple Mail, så att de kan nå dig direkt. Tänk på att om besökaren inte använder något av dessa program kommer inte länken att fungera för dem (det här är ett problem med webbläsare, inte ett problem med Weebly länkar). Alternativt behöver de kopiera din adress eller använda ett kontaktformulär om du har en sådan på webbplatsen.

Länka till ett blogginlägg som visas i listan över dina inlägg (och du kan söka för att hitta den om du har skrivit en hel del).

Din länk sparas automatiskt så när du är klar behöver du bara klicka utanför dialogrutan. Tänk bara på att denna länk kommer inte att vara aktiv i redigeraren men när du klickar på den visar den vart den leder och ger dig möjligheten att ändra eller ta bort den om det behövs. Din länk kommer att vara aktiv på den publicerade webbplatsen.

Bildlänk

Du kan också förvandla alla bild element till länkar. Klicka på bilden du vill använda och välj sedan länken i verktygslådan för bilder.

Detta öppnar dina länkalternativ som är precis likadan som för Text.

Knapplänk

Knapp elementet skapar en knapp som uppmanar handling och länkar till andra webbplatser, sidor på din webbplats, filer och e-postadresser (ser du mönstret här?).

Dra ett knapp element till din sida, fyll i vilken text du vill ha, men tänk på att fem eller sex ord är den ideala längden. Välj sedan Länka i verktygslådan så ser du vanliga länkalternativ du kan välja emellan.

Som alltid måste du publicera din webbplats för att göra länkarna aktiva.

Navigeringslänk

Navigeringsfältet eller menyn är helt enkelt en uppsättning länkar som öppnar sidor på din webbplats. Om du istället vill att en av dessa sidor ska länka till en extern webbplats kan du göra det också.

Välj fliken Sidor för att öppna listan på sidor i sidofältet. Klicka på + och välj Extern sida.

Namnge denna sida och ange url-adressen och välj om du vill öppna i samma flik eller i en helt ny flik.

Som alltid kan du flytta den här sidan var som helst i din navigering genom att dra den till rätt plats.

Publicera så kommer dina ändringar att aktiveras.