Hur man lägger till bilder till en webbplats

Det finns fyra sätt att lägga till bilder till dina sidor: Bild element, bildspel element, galleri element, och via rubriker eller bakgrunder. Det vanligaste av dessa är bild element så vi kommer att fokusera oss på det i den här artikeln.

Titta på denna Hur gör man det där?video på hur man lägger till bilder eller läs artikeln som kommer efter.

Dra bild elementet till en sida. Klicka på elementet för att öppna dialogrutan.

Det finns flera sätt att lägga till en bild. Det mest direkta är att ladda upp en bild från din dator genom att dra en bild från skrivbordet till fönstret eller genom att klicka på den gröna knappen "Ladda upp en bild" och välja filen.

Storleken på en bild kommer att variera efter uppladdning men det kan vara en annan storlek än du vill ha och ofta blir den lika bred som hela webbplatsen.

Du kan dock ändra på detta; placera muspekaren över bilden så visas en blå ruta i det nedre högra hörnet som du kan klicka och dra för att justera bildens storlek.

Om du klickar på bilden öppnas även en dialogruta för inställningar som du kan använda för att göra ytterligare förändringar.

Anmärkningsvärda kontroller:

• Länka: Det här alternativet förvandlar bilden till en länk. Vi täcker länkar senare i den här guiden.
  • Ljuslåda: Om du aktiverar detta visas alla besökare på din webbplats som klickar på bilden en större version.
  • Tomrum: Gör mindre justeringar av mängden tomrum runt bilden.
  • Bildtext: Låter dig lägga till en kort text under bilden.
  • Avancerat: Låter dig justera (eller slå av / på) ramen runt bilden.

Och knappen Redigera bild öppnar en enkel bildredigerare där du kan lägga till enkla effekter, rotera eller beskära bilden.

När du har gjort ändringarna klickar du på OK. Om du inte gillar ändringarna kan du klicka på Beskär igen för att justera eller klicka på den grå knappen Avbryt för att lämna redigeraren.

Du kan också lägga till en bild direkt i ett text element och få texten figursatt runt bilden. För att göra detta drar du ett bild element till ett befintligt text element.

Ladda sedan upp en bild som beskrivet ovan. Du kommer förmodligen att behöva justera storleken på större bilder genom att dra den blå kontrollen i hörnet av bilden. Du kan använda samma inställningar som är tillgängliga för ett fristående bild element som bildtext och avstånd och växla justeringen från vänster till höger.