Skapa sidor och navigering

Om en mullvad skapade en webbplats skulle den förmodligen bara bestå av en mörk, tom sida. De flesta av oss som använder Weebly är dock inte mullvader och använder många sidor för att skapa våra webbplatser.

Och den goda nyheten är att du kan skapa så många sidor du vill bara genom att besöka fliken som smart nog kallas Sidor. Då öppnas en lista för Sidor i sidofältet. Om du vill lära dig hur man använder den här delen för sidor, titta på den korta Hur gör man det där? videon nedan och/eller läs guiden som kommer efter.

Klicka på + för att skapa en ny sida.

Det finns flera olika sidalternativ men standardsidan är den du kommer att använda oftast så det är den vi ska titta på här.

När du väljer alternativet Standard sida tilläggs en ny sida och du uppmanas att namnge den, samt att du får några design- och funktionsalternativ för sidan. Den här sidan kommer också automatiskt att visas när du arbetar med den.

Tryck sedan bara på Spara för att se sidan i din lista på sidor.

För att lägga till fler standardsidor klickar du på knappen Lägg till och väljer standardsidan igen (och igen).

När du lägger till (och namnger) var och en av dina sidor blir de automatiskt en del av webbplatsens navigeringsfält.

Du kan ändra ordning på sidorna genom att klicka och dra dem upp och ner på listan med sidor. Genom att dra en sida till högst upp på listan blir den sidan din hemsida (fast du kan kalla den vad du vill).

När du ändrar ordningen på sidor i listan ändras också ordningen på hur de visas i navigeringen.

Du kan också skapa delsidor av sidor. Du kan göra detta genom att dra en sida eller sidor under och till höger om en sida.

Navigeringsmenyn kommer att visa dina huvudsidor men när du håller muspekaren över dem kommer dina delsidor att visas i en rullgardinsmeny under dem. Ditt huvudmeny objekt kan antingen vara en funktionell länk som leder till en sida eller en icke-klickbar navigeringsmeny. För att gör den icke-klickbar markerar du kryssrutan "Skapa en navigeringsmeny" för den sidan på fliken med sidor.

Om du vill redigera innehållet på en sida klickar du på dess länk från navigeringsmenyn eller väljer fliken med sidor, välj sidan på listan i sidofältet och då öppnas den precis bredvid i redigeraren.