Förbättra din sökrankning

Nu när du har skapat dig en fantastisk webbplats vill du troligtvis att man ska kunna hitta den.

Ett sätt att få besökare är att direkt distribuera webbplatsens adress och om bara några få av dina nära kontakter behöver se din webbplats så skulle väl det fungera.

Resten av världen kommer att behöva förlita sig på en sökmotor som Google, Bing eller Yahoo för att kunna hitta din webbplats. Hur kan du optimera din webbplats för att försäkra att du hamnar så högt som möjligt i dessa sökmotorsrankningar?

Börja med grunderna. Läs vår artikel Beskrivning, titlar och nyckelord för att lära dig hur / varför man lägger till denna information på alla webbplatsens sidor.

När du gör detta, tänk på att sökord inte är något magiskt (detta förklaras vidare i hjälpartikeln Sökord länkad ovan). Bara för att du lägger till ett nyckelord till din webbplats betyder inte det att sökmotorer kommer att hitta dig genom det sökordet. Om allt i livet vore lätt skulle vi alla vara rika och pensionerade på våra egna privata öar vid det här laget.

Skaffa ett Google Webmaster konto. Det är lätt att upprätta ett konto hos Google Webmasters och när du gjort det kan du verifiera din webbplats, se din rankning och försäkra att Google listar din webbplats regelbundet. Det behövs knappast sägas men Google är i särklass den viktigaste sökmotorn. Vi visar hur man upprättar ett konto i vår artikel Google Webmaster.

Sök-vänliga sidor. Se till att dina sidnamn gör jobbet åt dig. Namnet du ger en sida på Weebly visas både i webbplatsnavigeringen och inom adressen (eller url) för den sidan. Sökmotorer anser att orden i din adress är mer relevanta och därför viktigare när de visar sökresultaten.

Använd sökordsfraser i dina länkar. Tänk efter innan du länkar. Att skapa länkar från sökfraser eller beskrivande text kommer att vara mycket mer effektivt än länkar från fraser som "gå hit" och "läs mer". Så det här:

Läs vår artikel  Hur man skapar länkar för att lära dig hur du gör detta på din egen webbplats.

Är bättre än det här:

Lär dig hur du skapar en länk genom att gå hit.

Ge ditt innehåll en titel. Sökmotorer anser oftast att titlar är viktigare än vanlig text. Du kan lägga till titlar till din webbplats genom vårt inslag Titel.

Men skriv inte all din text i en titel eftersom det kommer att göra saken värre för din webbplats. Du kan inte lura sökmotorerna på det sättet så försök inte. Plus att om du skriver allt i en titel kommer det verka som om du skriker till alla dina besökare.

Plats-Relevans. Om din webbplats endast är relevant för personer inom ett visst område, använd då innehåll som markerar vart du befinner dig. Skapa en Google-karta och peka ut exakt vart du befinner dig. Hänvisa också till den fysiska platsen på lämpliga ställen genom hela webbplatsen, till exempel "Besök vårt San Francisco showroom" eller "Beläget i vackra Nome, Alaska".

ALT-text med bilder. Lägg till alt-text till en bild genom att klicka på den och använda alternativet Avancerat i verktygslådan och ge sedan en kort beskrivning av bilden. (Obs: detta fungerar med bildelement men inte med galleri eller bildspel). Läs vår guide  Hur man laddar upp en bild för att lära dig mer om det här alternativet.

Blogga är livet. Genom att upprätthålla en regelbunden blogg lägger du ständigt till nytt innehåll på din webbplats. Detta tycker sökmotorer om eftersom precis om Prince of Bel Air gillar de sina webbplatser fräscha. Läs vår artikel Skapa en blogg för att lära dig hur du påbörjar en med Weebly.

Länkars makt. Ju fler webbplatser som länkar till din webbplats (som huvudregel), desto mer anser Google din webbplats vara värd besväret. Detta är ryktesvägen digitalt, både för potentiella besökare och sökmotorer.

Skapa den och de kommer att infinna sig. Det finns inget snabbt eller magiskt sätt att få länkar till din webbplats men ansträngningen är värdefull eftersom detta är den största faktorn för din rankning. Det bästa du kan göra är att skapa intressant innehåll och låta folk veta att det finns till.

Du kan också: Länka till din webbplats från dina sociala profiler (Twitter, Facebook). Om du har en nyhetsbrev via e-post, arkivera då det via din e-postleverantör webbplats så att dina nyhetsbrev fungerar som ytterligare en webbplats som länkar till dig. Om du har ett företag, lista då det på Yelp, skapa en Facebook företagssida och lista det på Google Lokalt.

Känn till dina begränsningar, fortsätt arbeta. Var realistisk i dina mål. Om du är en San Francisco-baserad blomsterhandlare kommer du inte att hamna överst i sökresultat för "blommor" eller "Mors dag". Men du kan hamna överst på "San Francisco exotisk blomsterhandlare".

Fokusera på det möjliga. Fokusera på att få din webbplats att visas i en sökning på ditt eget namn. Försök att få uppmärksamhet av bloggare som kan skriva om ditt företag. Uppmuntra besökarna att recensera ditt företag på platser som Yelp.com.

Detta är bara några sätt att komma igång på. Om du vill ha mer tips, gör en snabb sökning på Google för SEO Tips för att få tag på massor av artiklar om detta ämne. Gå framåt och optimera.