Kan jag använda en domän som jag har köpt någon annanstans?

Om du vill använda en domän som du inte köpt av Weebly som din Weebly webbplats får du gärna göra det (så länge du är en betald abonnent med en Starter, Pro eller Företagsplan). Du behöver bara ändra några poster med din domänvärd.

För att ansluta en extern domän till din webbplats behöver du ändra domänens DNS-poster för att styra dem till en av våra IP-adresser.  Det ser ut ungefär så här:

Picture

Ser konstigt ut? I så fall rekommenderar vi att du ber din domänregistrator / värd att styra hit domänen åt dig. Förändringarna vi begär är saker som domänvärden sannolikt behandlar hundratals gånger varje dag så de kommer lätt kunna utföra detta. Vi har till och med skrivit ett e-postmeddelande som kan du skicka dem:

Jag har skapat en webbplats med Weebly och behöver styra min domän till deras servrar.  Kan ni göra det åt mig eller förklara för mig hur man gör dessa förändringar?  Jag behöver ändra mina A-poster för både "www" och min rotdomän. Det är en ny post för www.mydomain.com som ska styras till 199.34.228.59. Och en post för mydomain.com som också ska styras till 199.34.228.59.

Om ni behöver mer information om dessa förändringar, se:

http://HC.weebly.com/HC/admin/articles/201740103

Jag vill verkligen fortsätta att använda er som min domänregistrator.  Jag begär inte någon överföring och har inga nya namnservrar att ge er.

Tack!

När din värd har gjort förändringarna kan det ta upp till 48 timmar för deras servrar att fullständigt uppdateras (även om det sällan tar mer än en timme eller två). Domänen kommer inte fungera förrän deras uppdateringar är slutförda.

Om du känner dig bekväm nog att göra dessa förändringar själv, fortsätt bara.

Våra IP-adresser är 199.34.228.55, 199.34.228.56, 199.34.228.57, 199.34.228.58 och 199.34.228.59; du kan använda vilken som helst av dessa. De fungerar alla på samma sätt och de fungerar ordentligt. Om du inte riktigt förstår dig på det kan du bara använda 199.34.228.59 IP. Det spelar egentligen ingen roll.

Picture

När du styr en domän hit för att använda med din webbplats arbetar du med tre bitar av information:

• Värdnamnet (dvs. www och * poster)
  • Adressen värdnamnet styrs till (dvs. vår 199.34.228.59 IP-adress, som är en av flera är du gärna får använda)
  • Posttypen (dvs. posttypen är en A-post).  Det finns andra typer du kan välja men du bör alltid använda A-posten.

Allt det här är relativt enkelt.  Vad som gör det komplicerat är att var och en av den stora mängden registratorer har sina egna gränssnitt och sätt att märka saker. Oavsett detta måste du hitta området på registratorns konto som låter dig antingen hantera DNS eller redigera zonfiler.

Hittar du det inte?  Maila din registrator genom att använda e-post exemplet ovan.  Vi kommer inte att kunna hjälpa dig att hitta det eftersom vi inte har tillgång till din domänvärd.

Hittade du det?  Toppen! Fortsätt bara. Du bör se ett gränssnitt likt det här:

Picture

Allt du behöver (eller bör) ändra är området som omfattar A-poster. Den här delen innehåller ofta också så kallade CNAME-poster, så håll ögonen öppna för dem om du inte hittar A-posterna.

Picture

Se bara till att var och en av "www" och "*" posterna är en A-post som styrs till 199.34.228.55, 199.34.228.56, 199.34.228.57, 199.34.228.58 eller 199.34.228.59.

Tänk på att din registrator kanske inte har två olika inställningar för www och *.  De kanske skriver dessa i stället som www.yourdomain.com och yourdomain.com.  Om de gör det anger du bara yourdomain.com och www.yourdomain.com i fälten Värdnamn (som ersätter "DinDomän" med ditt verkliga domännamn).

När du har avslutat förändringarna, se till att koppla domänen till din webbplats i vår redigerare.

Tänk på att det kan ta din registrator upp till 48 timmar att uppdatera sina servrar med en sådan här förändring.  Det tar vanligtvis inte mer än några timmar men man bör komma ihåg detta.  Ingenting händer i vår ände när du styr en domän hit (antingen styrs den hit på rätt sätt och allt fungerar eller så styrs det hit på fel sätt och då fungerar det inte), så vi kan inte påskynda processen.

Det skadar heller aldrig att be din registrator om hjälp.  Den förändring som vi ber om är en typ av begäran som de får från andra webbhotell hela dagen lång.  Så bör de kunna göra dessa förändringar åt dig med förbundna ögon.