Starta en blogg

I den populära showen Murder, she wrote skriver Jessica Fletcher mysterier på dagtid, löser dem under natten och får en god natts sömn i mellan. För ingen kan lösa en gåta, än mindre hitta på en komplicerad handling utan åtta timmars sömn.

Om du vill uttrycka din inre Jessica är detta rätta platsen att börja på. Även fast din webbplats inte behöver en blogg är det ett bra sätt att öka engagemang och SEO och definiera ditt varumärke eller personliga röst.

För att komma igång, titta på denna Hur gör man det där? video eller läs artikeln som kommer efter.

För att skapa en blogg, välj fliken Sidor för att öppna listan sidor i sidofältet, klicka på + och välj bloggsida.

Bloggen läggs till i listan på sidor. Nu kan du ge bloggen ett namn om du nu inte vill döpa den till "blogg".

En ny blogg har ett fyllt sidofält med standardinnehåll som du enkelt kan ändra och alternativet att lägga till ett nytt inlägg.

Om du vill skapa ett nytt inlägg för din blogg, använd knappen Nytt inlägg.

Ditt blogginlägg har en rubrik och ett innehållsområde. Titeln är likt rubriken i en tidningsartikel så det bör vara kort i allmänhet.

Du kan lägga till innehåll till ditt inlägg på samma sätt innehåll läggs till en vanlig sida. Dra element till inlägget och redigera dem för att lägga till innehåll.

När du har lagt till ditt innehåll kan du välja en mängd olika alternativ för detta särskilda inlägg. Klicka på inläggsalternativ.

Klicka på lägg till kategorier om du vill märka din post. Dessa märkta kategorier visas på din sidfot vilket gör det enklare för dina bloggbesökare att hitta inlägg som diskuterar särskilda ämnen. Kategorier kan vara vad du vill eller så kan du avstå från dem helt och hållet. Om du använder dem rekommenderar vi att inte ha mer än tolv olika kategorier på hela din blogg.

När du är klar du kan publicera inlägget på din webbplats (vilket gör det omedelbart tillgängliga för besökare) eller klicka på Spara vilket skapar ett utkast som du kan redigera och publicera senare.

Knappen Utkast visas längst ned på sidan så fort du sparar ett utkast. Klicka på ditt inlägg från detta utkast om du vill redigera det ytterligare och spara igen eller publicera.

Varje ny post du publicerar visas högst upp på sidan och skickar äldre inlägg längre ner. Du kan välja hur många inlägg som visas på en sida i taget (från 1-25) genom att klicka på blogginställningar längst ner på sidan. När du har mer än det valda antalet inlägg på din blogg läggs en länk automatiskt till nederst på sidan så att besökare kan bläddra igenom och läsa dina tidigare inlägg.