Lägg till en Facebook gilla-knapp på din webbplats

Att lägga till en Facebook gilla-knapp på din webbplats är ett bra sätt att göra det lätt för besökare att antingen dela din webbplats med sina vänner eller att följa din Facebook företags- / fansida.

Läs vidare nedan eller titta på denna Hur gör man det där? video för att lära dig mer.

Kom igång genom att gå hit:

http://developers.Facebook.com/docs/reference/plugins/like

Det finns ett formulär på denna sida som du använder för att konfigurera din gilla-knapp.

Först anger du den adress som du vill att folk ska gilla. Om du lämnar fältet tomt kommer personer som klickar på din gilla-knapp inte att gilla något alls vilket antingen kan vara ett uttalande om den ibland tomma karaktären av vårt konsumtionssamhälle eller ett misstag. Låt oss säga att det är ett misstag.

Om du har en Facebook fansida och föredrar att besökare gillar den sidan istället för att bara gilla din webbplats (och som videon ovan visar är det bättre att personer gillar din fansida än din webbplats), ange adressen till den sidan istället.

På Facebooks fansida för Benk, befinner sig Weebly-kunden som används som exempel i vår video på https://www.facebook.com/benkartist, genom att ange adressen för sin egen fansida ser han till att alla besökare som gillar hans webbplats följer denna fansida och ser alla hans uppdateringar. Om du har en fansida bör du göra likadant.

Ange bredden på knappen. 200 pixlar är vanligtivs ett bra val här.

Välj layout / stil på knappen. Vi gillar knappräkningen.

Låt åtgärdstypen stå inställd på gilla och inaktivera sedan dela-knappen genom att avmarkera alternativet "Inkludera dela-knappen".

Klicka på hämta kod. Här hittar du två separata kodavsnitt som måste placeras på två olika delar av din webbplats.

Det första avsnittet måste placeras i sidhuvudet på din webbplats. Det kanske låter lite komplicerat men det är enkelt att göra. Börja genom att kopiera första kodavsnittet från Facebook.

Gå sedan in i Weeblys redigerare till inställningar > SEO och klistra in koden i rutan sidhuvud som visas där. Du kanske behöver scrolla ner lite innan du ser rutan för sidhuvudet.

När detta är gjort kan du nu lägga själva gilla-knappen vart du vill på din webbplats. Börja med att gå tillbaka till Facebook för att kopiera det andra kodavsnittet.

För att lägga till knappen på din webbplats väljer du nu en sida (eller sidor) där du vill lägga till en gilla-knapp och drar sedan ett inbäddningskod element till den sidan (eller sidorna). Klicka på redigera anpassad HTML och klistra in koden på elementet.

När du klickar ur elementet visas din FB gilla-knapp och när du väl publicerar webbplatsen kommer gilla-knappen att vara tillgänglig för alla dina besökare.