5 steg för att skapa en engagerande, högomsättande webbplats

Picture

Du har en idé. Inte bara det, du gillar din idé väl nog för att köpa en domän och börja skapa din webbplats i Weeblys redigerare. Men när du väl börjat skapa din webbplats kan du helt enkelt inte ta dig för att trycka på publicera-knappen.

Låter det bekant?

Ta det lugnt, processen är enklare än du tror. Följ bara dessa fem steg.

Välj ett tema som passar din personlighet

Ditt företag har ett varumärke och du vill att din webbplats ska återspegla detta. Vi gör det enkelt att testa och ändra teman när som helst. Först loggar du in på din hemsida. Navigera sedan till kontrollmenyn högst upp på din webbplats redigerare och klicka på "tema" för att visa massor av anpassade verktyg på vänster navigeringsfält. Klicka på "ändra tema" för att visa flera alternativ som kan ge din webbplats ett nytt utseende. Du kan också experimentera med teman genom att förhandsgranska dem. Prova att publicera din webbplats och ändra sedan temat veckan efter. Använd Google Analytics för att kontrollera resultaten och byta till en ny vy. Fortsätt att experimentera tills du hittar ett tema som fungerar konsekvent.

Använd snärtiga rubriker

Bra rubriker drar till sig läsare. Publicera ett par olika berättelser med lockande rubriker för att komma igång. Du kan ställa en fråga som ditt blogginlägg eller produktinformation besvarar. Du kan använda dig av en lista som lovar överraskande fakta. Eller så kan du påstå något kontroversiellt eller till och med något motsägande. Bra exempel kan hittas på BuzzFeed och på den främre delen av Google nyheter eller Yahoo.com. Dessa webbplatser visar de mest uppseendeväckande rubrikerna för att få tittarna att stanna kvar.

Experimentera med bilder och HD-video

YouTube är webbens tredje mest trafikerade webbplats. Instagram är den mest engagerande sociala media-plattformen. Det finns en anledning till att dessa tjänster gör så bra ifrån sig — våra ögon dras till visuella medier. Använd detta till din fördel på din webbplats. Elementet bild gör det enkelt att sätta in bilder på dina sidor och inlägg. Du kan också använda HD-Video eller YouTube elementen till att bädda in videor när det verkar vettigt att göra det. Flytta eller ändra storlek på dina bilder och videor för att passa in dem i din sidas tema och stil och spara sedan. Eftersom allt handlar om att peka, klicka och spara tar det sällan mer än några minuter för att publicera nya videor.

Vara övertygande eller åtminstone provocerande

Var inte försiktig med ditt innehåll. Du har skapat en webbplats för att säga något så uttryck dig ordentligt. Och ja, detta gäller lika mycket för webbplatser för e-handel som för opinionssidorna i lokaltidningen. En välinformerad, passionerad recension av ett särskilt Merlot-märke kan göra all skillnad om du försöker övertyga förmögna vinkännare att köpa från din webbplats. Fundera också på att påbörja diskussioner med dina befintliga och potentiella kunder. Du kan lägga till Disqus kommentarer för att göra det lätt för läsarna att engagera sig.

Publicera regelbundet och förutsägbart

Slutligen, och viktigast, skapa en kalender med datum och tider för när du behöver skapa nytt innehåll. Du tar inte bara ta bort stressen från att besluta om du ska publicera utan påbörjar även en bra vana som gör att läsare kommer tillbaka för mer. Weebly gör detta enkelt genom att du kan schemalägga blogginlägg. Bara skapa, spara och klicka sedan på "inläggsalternativ" innan publicering för att välja datum och tid när du vill att innehållet att bli live.

Nu är det din tur att kommentera. Vilka tips och trick hjälpte dig att komma igång med Weebly? Vilka förändringar har gett dig fler besökare? Lämna en kommentar och låt oss veta vad som fungerar för dig.